Home

Groningen - wijknieuws

LogoGroningen-roodzwart
Bovenstaande links verwijzen naar nieuwsberichten die afkomstig zijn van de website van de gemeente Groningen [gemeente.groningen.nl].
Deze berichten worden automatisch doorgeplaatst naar deze website.
Officiële opening school de Wingerd, foto's & video
dinsdag 22 april 2014 13:33
Wethouder Verschoor plant een wingerd
Op 17 april opende wethouder Verschoor de Wingerd, een christelijke school voor leerlingen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. De school, aan de Verbetering, is vanaf 1 januari al in gebruik. De wethouder plantte bij het schoolplein een wingerd. Dit is een plant uit de wijnstokfamilie. De vijfbladige wingerd is een krachtige klimplant die tot een hoogte van 20 à 30 meter kan groeien. In een toespraak zei Henk Pol, voorzitter Stichting voor Christelijk Speciaal Onderwijs Groningen, dat de Wingerd nu een A-locatie is geworden wat de ligging betreft maar nu ook een school is die staat voor een A-locatie voor kinderen die vaak wat op het tweede plan staan.
Klik op de foto voor een vergroting
 
 
Koningsdag Hoogkerk 26 april
woensdag 16 april 2014 12:09
Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk 
De Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk organiseert in het kader van de eerste Koningsdag feestelijke activiteiten op 26 april 2014 op de Fabriekslaan bij de Suikerunie in Hoogkerk
 
 
 
Uitnodiging thema-Avond "Werken aan Hoogkerk" donderdag 24 April.
maandag 14 april 2014 20:24
 
Kaartje_Gebiedsvisie_Groningen_WestWij ontvangen u graag op de thema-avond “Werken aan Hoogkerk” op donderdag 24 april 2014 in de Theresia Kapel, Zuiderweg 38, Hoogkerk, om 19.30 uur. Met deze bijeenkomst zetten wij een volgende stap in de ontwikkeling van Groningen West.Het doel van de avond is met elkaar in gesprek te gaan hoe we in samenwerking met ondernemers, bewoners, professionals van instellingen en medewerkers van de gemeente kunnen zorgen voor goede voorzieningen in Hoogkerk.
Aanmelding Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , tel. 06 5279 5075 graag uiterlijk 18 april.
Een aantal projecten staat deze avond centraal. De initiatiefnemers ontvangen graag meer input van dorpsgenoten en doen een beroep op u voor:
Ideeën en adviezen, Concrete bijdrage aan de realisatie van het project, Draagvlak, Kritische blik, Inspiratie en enthousiasme waarmee zij weer verder kunnen
Deze drie projecten staan in de spotlights:
Lees meer...
 
Tegelijk met textiel: inzameling oude elektr(on)ische apparaten door GoudGoed
vrijdag 11 april 2014 13:00
Gemeentegroningen logo(Ingezonden Gemeente Groningen) GoudGoed zamelt maandelijks aan huis afgedankt textiel in. GoudGoed verspreid hiertoe de komende maanden weer de bekende rode zakken aan huis. Nieuw dit jaar is dat GoudGoed – tegelijk met het textiel – ook afgedankte elektr(on)ische apparaten aan huis zal gaan inzamelen in de wijken buiten de ringweg. In de envelop die bewoners van GoudGoed ontvangen zit daarom ook een gele zak voor elektr(on)ische aparaten. Nadat u de envelop met de gele zak van GoudGoed heeft ontvangen, kunt u voortaan – tijdens de inzamelrondes voor textiel – ook afgedankte elektr(on)ische apparaten aan de weg plaatsen. De geplande inzameldata in 2014 zijn:
  • Hoogkerk en Vierverlaten 22 april en 26 augustus,
  • Ruskenveen,Buitenhof en Gravenburg 27 mei en 23 september.
Lees meer...
 
FC Groningen Buurt Battle – Hoogkerk
donderdag 10 april 2014 15:44
FcGroningen
De FC Groningen Buurt Battle is een project voor jongens en meisje van 10 t/m 15 jaar. Het duurt 7 weken en bestaat uit trainingen, partijtjes voetballen en buurt bijdrages. Uiteindelijk zullen er twee wijkteams gevormd worden, die naar de finale gaan. Eén team van 10 t/m 12 en één team van 12 t/m 15 jaar. Spelers komen in het wijkteam door zoveel mogelijk punten te scoren met sportiviteit, fair play en inzet. De teams uit 10 wijken zullen het tegen elkaar opnemen in de finale op woensdag 30 april in Vinkhuizen. Tijdens de trainingen komen af en toe scouts langs van FC Groningen, want wellicht zit er een nieuw talent tussen en maken de spelers kans om ontdekt te worden. Bij de finale zal tevens de voltallige eerste selectie van FC Groningen aanwezig zijn.
De buurtbattle is een samenwerking tussen FC Groningen, Bslim en een aantal sponsoren.
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 141